ENTER YOUR KEYWORDS

N-am nici surle nici trambite dar am un entuziasm cat casa si-o fericire de nu-mi mai incape-n piept. Am lansat a doua colectie de genti Andra Oprea si vreau sa impartasesc asta cu voi 🙂 Pe langa vechile broderii Hmong ce ocupa pentru a doua oara locul in top, anul asta am pus mana pe niste “mole” si n-am putut sa nu le ciopartesc … frumos 🙂

Materiale Hmong


Istoria lor e una cel putin la fel de interesanta ca a materialelor hmongilor, insa tehnica de “constructie” e pe cat de diferita pe atat de interesanta. Triburile care folosesc astfel de minunatii se numesc Kuna si daca acum ele au luat forma de materiale, ei bine aflati ca-n trecut isi vopseau corpul in linii hipnotizante si colorate la fel ca cele care se regasesc acum pe mole. Liniile s-au transpus in materiale, materialele-n haine iar tehnica despre care va vorbeam are la baza suprapuneri si taieturi si straturi peste straturi, ca-ntr-un tort frumos colorat. Total deosbite dar cel putin la fel de greu de realizat ca migaleala fiecarei impunsaturi pe etamina a Hmong-ilor. Se spune ca cele mai vechi dateaza de acum 170 de ani, cert este insa ca de 50 de ani s-au intrecut in care sa faca cele mai abstracte si nebunesti flori sau pasari sau pesti sau dragoni impielitati 🙂 Toate femeile Kuna le poarta inclusiv “sulemenite” de gambe si e musai sa stii sa le confectionezi perfect daca vrei sa fii plasata pe cel mai inalt piedestal. Ar fi si pacat, la cat au luptat pentru a-si recastiga drepturile de a-si purta costumul traditional in felul ata minunat. Asa ca dragilor, daca ajungeti in Panama, nu uitati sa va luati cateva si pentru voi caci de acolo vin cele pe care astazi le veti vedea in magazin.

Femeie Kuna


Pe langa modificarile vizibile aduse gentilor, colectia s-a marit cu doua tipuri de ghiozdane, unul rotund si unul varianta mini a ghiozdanului Explorer. Pe langa acestea, o borseta tot rotunda si plina de personalitate da lectii de fashion suratelor mai vechi, in timp ce ghiozdanul Muse si piesa de rezista, geanta Sunrise, au ramas fruntase-n top 🙂

Colectia se gaseste integral pe www.andraoprea.com , a fost gandita inca din Septembrie si-a fost finalizata in luna Iulie. Si cum orice lucru frumos nu dureaza mult, puneti mana repede pe ce va place din magazin, intrucat gentile sunt majoritatea unicat si de anul acesta nu mai lucram pe comanda. Transportul este gratuit intre 13 si 20 Iulie, adica o saptamana.

Borseta Mola


Borseta Hmong


Geanta Hmong


Ghiozdan Mola


Ghiozdan Hmong


Ghiozdan Hmong


Ghiozdan Mola


Eu vreau sa va multumesc pentru rabdarea cu care ati asteptat-o si suportul pe care mi l-ati oferit. Sper sa va incante inimile si sa va faca dor de duca 🙂 Nu uitati sa va scrieti cu ele cele mai frumoase povesti!

Write Your Own Story,

Cu drag,

Andra

Din atelier


Din atelier


Din atelier


Din atelier


Din atelier


 

share
Ramona Cervenciuc
July 13, 2017 at 14:20 Reply

Absolut minunate ❤️❤️❤️

Andra
July 13, 2017 at 17:37

Multuuummmeeeesccccccc

NEXT POST

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.