• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Home
  • About
  • #TravelwithThatMonday
    • Europe
      • Romania
        • Corbu
        • Lacul Scropoasa
        • Bucuresti
        • PARTEA 1: Coltesti si imprejurimi
        • PARTEA 2: Viseu de Sus, Borsa si Mocanita
        • PARTEA 3: Durau, Ceahlau si Cabana Dochia
        • PARTEA 4: Lacul Sf. Ana
        • PARTEA 5: Casa timis
      • Bulgaria
        • VelikoTarnovo
      • Olanda
        • Haarlem
        • Kinderdyik
        • Haga
        • Nord
      • Belgia
        • Brugge
        • Gent
      • Germany
        • Berlin
      • Spain
        • Andalucia
      • Turcia
      • Grecia
    • Oceanul Indian
      • Maldive
      • Seychelles
    • Asia
      • Thailanda
        • Bangkok
        • Chiang Mai
        • Koh Mook
        • Krabi
        • Pattaya
        • Phuket
        • Koh Mak
        • Koh Kood
      • Singapore
      • Filipine
        • Bohol
        • Boracay
        • Palawan-El Nido
        • Palawan-Port Barton
        • Manila
        • Malapascua
        • Coron
        • Siquijor
      • Myanmar
        • Bagan
        • HpaAn
        • InleLake
        • Mandalay
        • PwinOoLwin
        • Yangon
      • Laos
        • Luang Prabang
      • Cambogia
        • Koh Rong
        • Kratie
        • SiemReap
      • Vietnam
        • HaNoi
        • HoiAn
        • MuiNe
        • PhuQuoc
        • SaPa
      • Malaezia
        • Borneo
        • Borneo-Sarawak
        • Cameron Highlands
        • Perhentian
        • Taman Negara
      • China
        • Guilin
        • Chengdu
        • Xian
      • Hong Kong
      • India
        • Jaipur
        • Taj Mahal
        • Varanasi
        • Pushkar
        • Jaisalmer
        • Ranthambore
    • Orientul Mijlociu
      • Emiratele Arabe Unite
        • Ras al Khaimah
    • Africa
      • Maroc
        • Marrakech
        • Taghazout
        • Chefchaouen
      • Tanzania
      • Egipt
    • Food in …
      • Myanmar
      • Vietnam
      • Thailand
      • Philippines
      • Morocco
    • #ThatMondayInstagramablePlaces
  • Reviews
  • Events
  • Contact
That Monday

That Monday

when the apple became pineapple

PARTEA 5: Casa timis

Andra| #TravelwithThatMonday+ Bucuresti+ Romania

Stiti povestea cu locurile aproape de casa pe care le lasi mereu pentru “mai tarziu”, asa ca n-are sens sa v-o mai repet 🙂 Ca si locuitori pana la o varsta admirabila a orasului Ploiesti, am lasat Casa Timis (fostul Conacul Domnitei Ralu)mereu pe data viitoare pana cand… ne-a prins. Atat de mult incat… spoiler alert… am trambitat in stanga si-n dreapta sa vina toata lumea aici. Cat mai curand 🙂

cum ajungi:

Trebuie sa spunem din capul locului ca am fost invitati pentru 3 nopti intr-un press trip organizat de Casa Timis. Press trip e o titulatura scortoasa caci in realitate a fost o incursiune intr-o lume a simturilor cum mai jos o sa v-o dezvaluim prin poze atat cat putem si noi 🙂

Va lasam cu doua trasee: unul este de unde am plecat, adica de la Fortuna Resort, din Baile Tusnad si al doilea este din Bucuresti, asta doar asa, sa va aratam cat de aproape este de Capitala 🙂

Asadar, Casa Timis se afla la doar 1 ora si 30 de minute de Bucuresti si la 15 minute de Ploiesti (pentru ce care locuiti aici) si merita sa veniti dintr-o gramada de motive pe care o sa vi le insiruim mai jos. Principalele, asa cum o sa va dati seama tin de gastronomie si degustat de vinuri. Mai incape indoiala? 🙂

cum arata:

  • Apartamentul Stere

Casa Timis ofera ca si spatii de cazare camere duble/twin si apartamente. Apartamentul nostru s-a numit “Stere” si este cu numarul 3, la primul (si singurul) etaj, pe dreapta. Literalmente 🙂 N-o sa insistam prea mult pe detalii tehnice intrucat gasiti toate informatiile la ei pe site.

Ce poti face:

Cu toata sinceritatea va spunem ca nu ne asteptam ca incursiunea la Casa Timis sa fie una preponderent culinara. A fost o surpriza fantastica si o uimire extraordinara sa descoperim fiecare preparat in parte. Prima seara a fost destinata unei degustari de vinuri si a unui meniu gandit sa bucure fiecare gust. Dansul, masa si tratatia au avut loc la Veranda dintre Vii 🙂

  • Cheescake reinterpretat
  • Bulz reinterpretat
  • Chocolate
  • Chef Nico Lontras

Toate preparetele culinare au fost gandite si puse in forma asta atat de placuta privirii si nu numai 🙂 de Chef Nico Lontras, pe care nu as vrea sa-l parafrazez, ca tare frumos vorbeste despre mancare aici:

Mâncarea este o iubire pe care o explorăm toată viaţa. O iubire care se hrănește și se dezvoltă odată cu istoria, cu etnia, cu regiunea și cu familia ta

Surpriza: a doua zi a fost tot despre mancare 🙂 Si de data asta, daca-mi permiteti o umila recomandare, incercati Paelotto-ul cu ciuperci salbatice si trufe! Pentru noi a fost cel mai bun mancat vreodata:) Si pentru ca am adus vorba de trufe, o sa te uimeasca multitudinea de preparate care contin trufe (de la unt si pana la vin)

  • Paelotto cu ciuperci salbatice

Cea de-a treia seara a culminat cu vizita lui Avram Laurentiu Achim, o premiera si pentru noi sa fim in prezenta unui somelier.

  • Avram Laurentiu Achim
  • Avram Laurentiu Achim

N-are sens sa va spun ca am ascultat fascinati fiecare poveste si am savurat fiecare inghititura de vin. Asa cum ii sade lui bine: in simbioza deplina cu mancarea servita.

Ah, si aici am mancat pentru prima data sorbet din tuica.

Hai sa lasam putin mancare deoparte si sa va mai spunem ca la Casa Timis, dat fiind faptul ca este asezata in mijlocul unei podgorii de vii, iti poti ocupa timpul cu cam tot ce asta implica: de la plimbari pana la degustari ssau chiar cules. Pe langa activitatile existente au un plan grandios de dezvoltare care, cu putin noroc, va fi finalizat intr-un an. Vor sa contruiasca un hotel, 3 lacuri de agrement si cateva casute amplasate in mijlocui viei.

Au trei restaurate: Veranda dintre Vii, cel despre care am vorbit mai sus si care se doreste a fi unul cu specific mediteranean, un restaurant cu mancare romaneasca reinterpretata, care poarta numele conacului, si un Bar Englezesc, 1925, pe numele lui. Un omagiu adus calatoriilor dar mai ales anului de nastere al conacului, 1925.

La final va zicem ca ne dorim mult sa-l revizitam in plin sezon de cules si va dorim pofta buna de pe acum, ca sigur veti merge sa serviti o delicioasa masa aici. Sau, cel putin, noi asa vom face 🙂

More from my site

  • Parcul Tineretului si comorile saleParcul Tineretului si comorile sale
  • Locuri instagramabile din Romania-Part 2Locuri instagramabile din Romania-Part 2
  • Locuri instagramabile din Romania-Part 1Locuri instagramabile din Romania-Part 1
  • Tot ce stim despre Lacul ScropoasaTot ce stim despre Lacul Scropoasa
  • Andra Oprea-Summer CollectionAndra Oprea-Summer Collection
  • Materia-targ de design contemporan in pieleMateria-targ de design contemporan in piele
← Previous Post
Next Post →

Reader Interactions

Comments

  1. Miha says

    January 30, 2021 at 18:51

    Sorbet de tuica? Aaa… ce tare.
    Oricum mare mi-a fost incantarea sa descopar Opus Fabula in poze… eticheta pictata de prietena mea Maria Jarda, o pictorita cunoscuta de altfel. 😉

    Reply
    • Andra says

      February 1, 2021 at 10:30

      daaaaa, sorbet de tuica, iti vine sa crezi?

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

YOUTUBE

Andra Oprea

Andra Oprea
Load More... Subscribe

[custom-facebook-feed]

Copyright © 2023 · www.thatmonday.ro

Florence Theme by Code + Coconut