ENTER YOUR KEYWORDS

Daca ti se face dor de duca dar nu vrei sa parasesti incinta ( adica, mai exact, nu vrei sa mergi sute de kilometri ca sa iei o gura de aer proaspat si sa mai ai parte si de-un peisaj de vis) iacata venim c-o sugestie scoasa din tolba unor oameni care au auzit de Scropoasa de pe Social Media si-au vazut ca e la o aruncatura de bat de Sinaia ( multumim @PromovezRomania si @Ioanacu ca daca nu vedeam la voi, nu stiu daca auzeam vreodata de minunatia asta de loc). Pare-se, insa, ca ne-au luat-o altii inainte si-au auzit de el de la tanar la batran, din weekend si pana-n mot de zi de Miercuri:) Dar hai s-o luam pe rand ca revenim noi si la detalii de genul acesta.


Cum ajungiNeee, nici sa nu iti treaca prin cap cum c-ar ridica vre-un fel de dificultate drumul pan-aici. Caci, Slava Domnului, SF. Waze, si Google Maps sunt de mare ajutor cand vine vorba de ajuns de ici-colea, din A in B. Cautati doar “Camping Zanoaga” si gata, traseul ti-e mintenas configurat si … “hai sa pornim” 🙂 Sa fim complatemante cinstiti, noi am fost cazati in Sinaia iar traseul l-am facut de aici. Nu, nu pe jos, ci cu masina dupa modelul de mai jos:Drumul este foarte bun, frumos si serpentinos 🙂 Daca, in schimb, pleci din Bucuresti, mai jos ai traseul preferat de Google:


Informatii despre traseuFix cand ai dat nas in nas cu Zanoagele, urca podul de lemn din fata lui si poti sa zici ca esti direct pe traseu catre lac. Se spune ca drumul dureaza 1h si 30min dar tragem banuiala ca se refera la traseul de iarna mai degraba, pentru ca noi, cu tot cu opriri am facut pana la punctul final doar o singura ora mare si lata 🙂 Urmeaza doar crucea albastra, tare bine evidentiata pe toti copacii si pietrele traseului, fii imbracat corespunzator si asteapta-te la un traseu usurel, de vis, in muntii Bucegi. Acum, n-aruncati cu pietre daca noua ni s-a parut usor (4 oameni neatrenati, nemuntomani si nesportivi de performanta) si nici daca l-am gasit cam aglomerat pentru gustul nostru (peste 20 de oameni cu care ne-am intalnit constant in anumite puncte de pe traseu). O lasam in seama faptului ca eram intr-o zi de sarbatoare, la fix inceputul lui Iunie iar voi nu va luati dupa noi ci mergeti pregatiti, ca doar sunteti pe munte, nu-i asa? 🙂

Daca planuiesti sa stai mai mult pe traseu, ia-ti si ceva de mancare la tine. De apa nici nu se pune problema, ia cata poti sa cari ca n-ai de unde cumpara neam.


Cazare si activitati in zona: Din categoria “ce n-am facut dar am vrea sa facem si am auzit despre” va prezentam posibilitatile de cazare cu care zona se mandreste, dupa cum urmeaza: Camping Zanoaga dispune de o gramajora interesanta de bungal0w-uri despre care se spune ca-s la norme europene iar noi ii credem pe cuvant, judecand dupa starea buna in care le-am gasit cand am trecut pe langa ele. Gasiti mai multe detalii despre ele aici, cu amendamentul ca articolul este din 2015, deci e posibil ca lucrurile sa se fi schimbat intre timp.  Cat despre activitati, innebuniti sa vedem albastrul albastrului din Lacul Scropoasa, am uitat sa ne mai duce si la “sapte Izvoare”, drum care coteste la stanga, pe langa lac si dureaza 20-30 de minute dus.


Concluzii: S-o zicem pe-aia dreapta, ne-a placut mai mult drumul decat lacul in sine. Pesemne si pentru ca tocmai plouase si totul era de-un verde crantanitor si proaspat. Pe alocuri, lacul (care e defapt un baraj vechi de prin ’29) este un pic murdar si lasat in paragina. Albastrul, in schimb, e la locul lui de glorie, si va spunem cinstit ca atunci cand bate soarele-n apa, mai ca zici ca e nu-stiu-ce-nestemata nemaivazuta 🙂 Tot drumul pana la lac, urmeaza cursul apei, ca atare, e bine sa fiti echipati corespunzator si pregatiti pentru ploi subite, ca-n cazul subsemnatilor. Zice-se ca zona e frecventata de ursi, deci … succes si drum bun 🙂

share